Travel

Cascada Urlatoarea – Istoric, impresii si atractii turistice

Cascada UrlatoareaCascada Urlatoarea este una dintre cele mai impresionante curgeri de apa din tara noastra. Cu o cadere de 15 m, creeaza un peisaj spectaculos pentru cei care ajung sa o viziteze, mai ales in urma ploilor, cand debitul este mult mai mare. Indiferent in ce perioada a anului alegi sa o vizitezi insa, Cascada Urlatoarea va fi o atractie de neuitat.

Traseu spre Cascada Urlatoarea

Cascada s-a format pe Paraul Urlatoarea, in apropiere de Busteni. Turistii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlatoarea se afla la intalnirea dintre drumurile care leaga statiunea Busteni si Poiana Tapului de Valea Jepilor, Platoul Bucegi.

Traseul Busteni – Canton Jepi, marcat cu triunghi albastru, este o buna alegere pentru cei care doresc sa ajunga la cascada. Traseul incepe la gara Busteni. Dupa aproximativ jumatate de ora se ajunge pe malul drept al Vaii Jepilor, de unde incepe traseul spre Cascada Urlatoarea, marcat cu punct rosu, care mai dureaza inca aproximativ jumatate de ora.

Ce mai poti vizita in apropiere

Situata in inima Muntilor Bucegi, in apropiere de Busteni, Cascada este doar una dintre numeroasele atractii turistice pe care le poti vizita in regiune. Asadar, aici mai poti opta pentru trasee cu telecabina pentru a vedea Babele si Sfinxul sau spre alte trasee din Busteni si din statiunile montane invecinate, sau, ceva mai aproape de Cascada Urlatoarea, spre Poiana Tapului, spre Peretele Urlatorii Mari sau spre Braul Mare al Jepilor.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker