Travel

Cetatea Alba-Iulia – Istoric, impresii si atractii turistice

Cetatea Alba IuliaCetatea Alba-Iulia, merita vizitata, istoria Ardealului, istoria noastra a romanilor nu trebuie uitata. Am ales acest obiectiv deoarece este mandria Ardealului, este mandria romanilor, este mandria mea, este istoria pe care nu o vom uita niciodata, este marea sarbatoare a romanilor din 1 Decembrie pe care politicienii din pacate au cam mutat-o la Bucuresti uitand semnificatia mareata a UNIRII….AM ALES Cetatea pentru ca ma reprezinta, pentru ca este in orasul si judetul meu, este in sufletul si inima mea. Sper ca prin alegerea mea sa pot atrage cat mai multi turisti , sa trag un semnal de alarma catre romani sa nu-si uite frumusetile patriei si abia apoi sa vada meleagurile altor tari.

Scurt Istoric

Schimbul de garda este unic in Romania. Salvele de tunuri aduc aminte romanilor si ii teleporteaza in timp facandu-i sa traiasca acele clipe ale unirii intregului neam romanesc. Fortificatiile nu le gasesti in prea multe locuri, amplasarea cetatii si portile sale arata cum aparau intreg orasul in timpul asupririi. Superbele exemplare de cai va ajuta prin echitatie la o tinuta corecta. Restaurantele medievale pregatesc mancaruri traditionale, muzeul , biblioteca, Bisericile sunt obiective turistice istorice.

Viziteaza Cetatea Alba-Iulia?

Tuturor romanilor si strainilor le recomand vizitatrea cetatii, a orasului si a minunatului meu Ardeal. Am putea atrage turistii straini punand Romania pe o lista a tarilor frumoase si nu denigrate de catre cei care nu cunosc decat prostituatele si cersetorii, hotii si criminalii care merg dincolo si ne fac tara de minune

Impresii despre Cetatea Alba-Iulia?

Istoria si mandria deoarece sunt din acest loc mirific. Cetatea este mandria Ardealului, este simbolul Marii Uniri a intregului neam romanesc. Este istoria mea a stramosilor si urmasilor mei, este frumusetea patriei pentru care s-a luptat bunicul si strabunicul meu in razboaie.
Zidurile care au rezistat atator lupte si intemperii , portile care inchid orasul in minunata cetate au o arhitectura greu de descris in cuvinte dar mareata in fata ochilor vizitatorilor.

Cum ajungi la Cetatea Alba-Iulia

Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738.Puteti incepe calatoria in istorie prin Traseul celor Trei Fortificatii intrand pe POARTA I a Cetatii Bastionare de tip VAUBAN “ALBA CAROLINA” , apoi ajungeti la Grajdurile de cavalerie care sunt un centru de echitatie, la Catedrala Reintregirii Neamului, Caterala romano-catolica Sfantul Mihail, din sec. XIII, Sala Unirii, Cladirea Bibliotecii Batthyaneum care adaposteste un observator astronomic in turnul fostei manastiri trinitariene, un mic muzeu cu o colectie numismatica si cateva piese arheologice.

Obeliscul lui “Horea, Closca si Crisan” este edificiul inchinat memoriei celor trei conducatori ai rascoalei taranesti din 1784 si este un simbol al luptei impotriva inechitatilor sociale, Sala Unirii , Muzeul Unirii prezinta publicului o colectie impresionanta de exponate. Biciclete pe patru roti sunt la dispozitia vizitatorilor Cetatii Alba Iulia. Restaurante medievale, terase cu specific istoric, sunt cateva din obiectivele acestei frumuseti cu care ma mandresc. Este considerata Cetate-Simbol A Marii Uniri a Romanilor.

Schimbul de garda de la ora 12 atrage turistii, iar salvele cu tunuri sunt unicate. Merita vizitata Cetatea sufletului meu pe care nu am putut sa o descriu prea mult deoarece cuvintele nu spun totul…..dar ochii pot admira trecutul nostru al romanilor.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker