Travel

Cetatea Ardud – Istoric, impresii si atractii turistice

Cetatea ArdudObiectivul turistic pe care doresc sa vi-l prezint este Cetatea Ardud. Atat povestea din jurul ei cat si amintirile facute in acel loc de-a lungul anilor fac din “castelul meu” un loc ce-mi va ramane in suflet pentru totdeauna, si un loc pe care il vizitez cu cea mai mare placere de fiecare data.

Scurt istoric Cetatea Ardud

Asezarea cetatii pe un deal imprejmuit de un sant adanc confera un sentiment real de siguranta si dibacie in realizarea ei din punct de vedere strategic. Cel mai mare turn a ceea ce a fost candva un castel poate fi observat de la 20 km distanta, iar recentele restaurari au readus o parte din gloria de altadata a cladirii.

Recomandari

Cei pasionati de istorie si arhitectura vor gasi Cetatea Ardud un studiu nemaipomenit pentru elementele sale istorice, insa turisti din toate partile lumii au facut vizite in acest loc, cei mai multi sustinand ca “A fost imposibil sa nu observe cetatea. E ca si cum turnul ti-ar sopti sa-i urci colinele!”.

Impresii despre Cetatea Ardud

In momentul in care treci pragul cetatii poti sa-ti dai seama de dimensiunile initiale ale acesteia. Interioarele ce pot fi vizitate includ un nivel subteran si 4 etaje ce pot fi urcate pe o scara spiralata pana in varf, iar evenimentele pe teme medievale ce se organizeaza fac deliciul oricarui vizitator la fata locului.

Viziteaza Cetatea Ardud

La baza cetatii exista amenajata o zona de parcare cu toaleta publica pentru turisti, iar drumul catre intrare consta dintr-o sosea asfaltata ce poate fi parcurs fie cu masina fie pe jos. In incinta obiectivului exista automat de bauturi si snacks-uri. Pentru doritori exista si ghizi turistici ce va pot insoti.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker