Travel

Cetatea Poenari – Istoric, impresii si atractii turistice

Cetatea PoenariCetatea Poenari este un monument istoric deosebit de important in tara noastra. Recent a inceput sa fie promovata ca locul pentru care turistii au nevoie de o oarecare conditie fizica (pentru a urca cele 1480 trepte), pentru ca mai apoi sa descopere misterioasele ruine invaluite in povestile pedepselor aplicate de Vlad Tepes.

Scurt istoric al Cetatii Poenari

Situata in Cheile Argesului, langa Arefu, Cetatea Poenari a fost construita de Negru Voda in secolul 14. Cu scopul de punct de observatie si de aparare, cetatea este inconjurata de legendele legate de domnitorul Vlad Tepes. A fost pentru prima data mentionata documentar in anul 1453 si se presupune ca ar fi fost locul de refugiu al lui Vlad Tepes din calea turcilor.

Cetatea are o forma alungita, cu 5 turnuri de aparare si ziduri extrem de groase. De-a lungul timpului, distrugerea acesteia a fost adusa de un asediu turcesc in anul 1462 si de un cutremur, care a daramat un zid nordic, in anul 1915. Datorita pozitiei sale strategice in varful unei stanci, aceasta a mai fost folosita si ca temnita sau ca vistierie.

De ce sa vizitezi Cetatea Poenari

Dupa ce ai urcat 1480 de trepte si te gandesti daca faci febra musculara sau nu a doua zi, poti sa-ti tragi sufletul usor si sa admiri peisajul incredibil. De la inaltimea cetatii poti vedea Cheile Argesului in toata splendoarea, Barajul Vidraru si Muntii Fagaras.

Pentru a vizita cetatea, trebuie sa achiti o taxa de vizitare de 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii. Dupa aceea te poti bucura de povestile legendare, poti admira tepele aduse aici pentru deliciul turistilor straini, porniti in cautarea lui Dracula, si zidurile groase ale impresionantei cetati.

Cum ajungi la Cetatea Poenari

La nord de Curtea de Arges pe DN7C, drumul urca spre munte. Cetatea Poenari se afla dupa localitatea Arefu. Poti ajunge aici urmand coordonatele: 45.353808, 24.635135. Vei urca pe Transfagarasan, asa ca ai o multime de motive sa vizitezi cetatea cu masina personala, pentru a te putea aventura si spre celelalte obiective turistice din apropiere.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker