Travel

Cheile Sohodolului – Istoric, impresii si atractii turistice

Cheile SohodoluluiToti ne intoarcem din drumetiile noastre cu un bagaj de imagini care de care mai incantatoare, cu inima plina de frumusete si cu… dorinta de a impartasi impresiile noastre si altora. Nerabdator, am inceput sa scotocesc printre amintirile inca proaspete ale verii trecute, dar a ma opri asupra unui SINGUR loc nu mi-a fost deloc usor. Simteam reverberand in mine atata frumusete incat imi venea greu sa ma decid. Si totusi… Desprinzandu-se dintr-un colaj de imagini care ma invada, iata Cheile Sohodolului! Frumusete salbatica si maiestuozitate. Apa, stanca si cer. Caldura si generozitate. Si parca pentru a se putea darui in intregime turistului insetat de frumusete, pentru a veni si in intampinarea celor mai comozi, sunt si usor accesibile.

Scurt istoric

Preferintele turistilor sunt diferite, iar destinatiile cautate deasemeni. Dar frumusetea ramane frumusete, iar atunci cand aceasta, in salbaticia ei, este la superlativ, devine destinatie jinduita de toti turistii. Asa am ajuns si eu la Cheile Sohodolului si incantarea ma urmareste si acum. Imi propusesem sa fac o “colectie” de chei in excursiile mele, sa le port in minte, in inima si in fotografii, dar ajuns la Cheile Sohodolului frumusetea lor m-a amutit. Abia acum, la rece, pot sa scormonesc lexicul pentru a vorbi despre ele, dar a le descrie frumusetea mi-e peste puteri. Tocmai pentru a proteja aceasta frumusete, zona a primit statutul de arie protejata.

Recomandari

Sunteti iubitori de natura, de frumos? Haideti in Cheile Sohodolului! Sunteti pasionati de speologie sau alpinism? Vizitati Cheile Sohodolului! Iubiti activitatea de tabara, intr-un cadru natural de exceptie? Campati in Cheile Sohodolului? Sunteti pasionati de pescuit? Va asteapta pastravii din Sohodol! Suna a reclama, dar eu nu am nimic de oferit, ci vreau sa traiti bucuria intalnirii cu natura, cu frumosul la el acasa, asa cum am trait-o eu cu intensitate.

Impresii

Cand am ajuns la Cheile Sohodolului, fara sa stim prea multe despre acest loc, se insera. Nu stiam nici daca vom gasi un loc de campare, ceea ce a facut sa ne precipitam oarecum, osciland intre a le traversa in cautarea unui loc pentru cort si a le admira folosindu-ne de lumina care se imputina. Am facut si una si alta, reusind sa “prindem” si cateva fotografii, si sa instalam tabara. A fost o noapte de neuitat sub un cer parca mai instelat ca oriunde, dar parca prea lunga, avand in vedere dorinta noastra de a le vizita la pas, de ale admira pe indelete, de a le fotografia la lumina zillei. Cand, in sfarsit, soarele s-a inaltat stralucitor deasupra stancilor, toata splendoarea ni s-a infatisat in lumina. Fara cuvinte.

Viziteaza Cheile Sohodolului

Cum sa ocolesti un asemenea obiectiv? Cum sa nu-l incluzi in traseele tale de vacanta, cand se ajunge atat de usor? Din Targu Jiu, municipiul resedinta de judet al Gorjului, se merge 15 kilometri pe DN 67D, spre Baia de Arama, apoi urmand un indicator se ia spre dreapta si dupa alti 3 km se ajunge in chei dupa ce se traverseaza comuna Runcu. Nu intotdeauna drumul spre un obiectiv dorit este usor, dar in cazul acesta este. Cheile Sohodolului se deschid primitoare pentru toti iubitorii de frumos. Sa ne vedem in Chei!

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker