Sanatate

Cum alegi corect incaltamintea cu care alergi

Cum iti alegi incaltamintea pentru alergatCine merge la jogging dimineata stie cat de importanta este incaltamintea pe care o poarta. Nu doar ca iti protejeaza articulatiile de socurile pe care le propaga alergarea, dar iti mentine si aliamentul corpului. O pereche buna de adidasi te poate ajuta sa alergi mai mult si mai bine. Dar cum poti alege incaltamintea potrivita pentru alergare astfel incat jogging-ul sa devina o placere?

Magazinele sunt pline de pantofi sport de toate marimile si culorile dar trebuie aleasa incaltamintea dedicata alergarii. Iar acest lucru poate deveni dificil atunci cand nu ai un specialist prin preajma. De obicei incaltamintea dedicata alergarii este clasata pe 3 categorii:

  • – alergarorii incepatori (cei care alerga sub 5 km zilnic)
  • – alergatorii avansati (cei care alearga intre 5 si 10 km zilnic)
  • – alergatorii profesionisti (cei care alearga mai mult de 10 km zilnic si sunt nelipsiti de la maratoane)

Fiecare dintre cele trei categorii are incaltamintea dedicata, in functie de necesitatile alergatorului.Astfel un alergator incepator nu se va simti bine alergand in inaltamintea unui profesionist deoarece talpa adidasilor este usor subtiata si botul este rotunjit ceea ce ii ajuta in sesiunile lungi de alergare. In schimb celelalte tipuri de adidasi au efecte benefice in tonifiere musculaturii.

Un criteriu de care trebuie sa tii seama atunci cand alegi incaltamintea pentru alergare este forma adidasului si talpa acestuia. Atunci cand incalti adidasii nu trebuie ca piciorul sa fie strans de catre adidas sau degetele de la picioare sa stea unul peste altul in varf..

Cum iti alegi incaltamintea pentru alergat 1

Un adidas potrivit trebuie sa aiba talpa moale de cel putin 2 cm grosime si sa se muleze perfect pe terenul pe care urmeaza sa parcurgem alergarea, ideal ar fi sa aiba si mici crampoane in cazul in care alergam pe teren accidentat. Adidasii nu trebuie sa provoace bataturi sau rosaturi, iar piciorul trebuie sa stea lejer si nici sa nu simti ca este incaltat.

Inca un aspect de care trebuie sa tinem cont. Este ca, atunci cand alergam, circulatia sanguina se intensifica la nivelul memberelor inferioare ceea ce duce la dilatarea vaselor de sange si implicit la marirea in volum a picioarelor. Ar fi bine ca perechea de incaltaminte sport pe care o alegem sa fie cu jumatate de numar sau chiar cu un numar mai mare decat ceea purtam in mod obsnuit.

Atunci cand iti cumperi o pereche de adidasi trebuie sa ii porti de 5-6 ori inainte sa iesi cu ei la alergat. Cred ca investitia de 200-300 lei ar fi ideala pentru o pereche de adidasi Nike sau Adidas care ar trebui sa tina cel putin 600-700 de km alergati.

Nu uita alergarea este cea mai simpla forma de sport si infara de minimul de echipament nu mai ai nevoie de altceva pentru a face miscare. Inarmeaza-te cu multa buna dispozitie si cu cateva melodii preferate si mergi in cel mai apropiat parc si alerga cel putin 20 minute. Dupa care iti garantez ca starea ta de spirit se va imbunatati considerabil.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker