Frumusete

Cum Se Face Demachierea Corecta a Tenului

demachiera corectaAtunci cand ne demachiem, trebuie sa stim ca aceasta operatiune de curatire a tenului dupa machiaj are o mare importanta pentru intretinerea corecta a acestuia. Acest proces se executa in fiecare seara si in fiecare dimineata, iar in timpul zilei de fiecare data cand se schimba machiajul.

Seara este absolut necesara demachierea pentru a inlatura de pe fata produsele de machiaj, impuritatile depuse in timpul zilei si secretiile care raman pe piele si se descompun. Atunci cand pielea este perfect curatata poate respira in voie si isi recapata vitalitatea, prospetimea si supletea.

Produsele demachiante pe care le folosim nu trebuie sa patrunda in piele, ci numai sa dizolve resturile de produse de machiaj, praful, fumul etc. Ca sa alegem ce produs demachiant este bine sa folosim, trebuie sa tinem cont in primul rand de natura tenului nostru si de preferinta pentru demachiere in prezenta apei.

Daca faci parte din categoria femeilor ce nu agreeaza utilitatea apei pentru demachiere, atunci ai la dispozitie:

  • Crema demachianta
  • Lapte demachiant
  • Gel demachiant

Aceste trei produse sunt recomandate in special tenurilor normale, deshidratate si uscate, insa pot fi folosite pentru curatarea oricarui tip de ten. Pentru curatarea zonei din jurul ochilor, unele branduri au creat produse special destinate demachierii ochilor.

demachiere

Acestea actioneaza pentru indepartarea rapida a produselor de machiaj, inclusiv a celor rezistente la apa (waterproof). In cazul in care preferi demachierea in prezenta apei, poti alege fie un gel spumant fie o crema spumanta.

De retinut ca aceste produse sunt recomandate in special tenurilor mixte-grase, dar pot fi folosite pentru curatarea oricarui tip de ten, mai ales a celor expuse la temperaturi ridicate. Aceste produse spumante trebuie sa respecte pH-ul pielii.

Dupa ce am incheiat etapa demachierii trecem la cea de-a doua etapa si anume aplicarea lotiunii tonice. Aceasta din urma completeaza prima operatiune, indepartand orice urma de machiaj sau impuritati de pe fata, activeaza circulatia sangelui si exercita o actiune tonica asupra muschilor fetei.

In cazul in care avem un ten sensibil si uscat vom folosi lotiuni tonice fara alcool, care confera o senzatie de catifelare si confort. Daca tenul nostru este unul mixt sau chiar gras vom opta pentru o lotiune tonica slab alcoolizata cu actiune antibacteriana. Aceste lotiuni confera o senzatie de improspatare a tenului.

In concluzie, sunt sigura ca sunteti de partea mea cand spun ca atunci cand avem grija de pielea noastra aceasta va arata nemaipomenit, iar cand pielea noastra arata intr-adevar bine si procesul de make-up va fi de 100 de ori mai usor. Credeti-ma pe cuvant!

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker