Casa & Gradina

Eliminarea Clorului din Apa – 4 Metode Simple

Clorul folosit in purificarea apei de la robinet pentru distrugerea bacteriilor si neutralizarea unor substante daunatoare sanatatii, desi in limite acceptate, este uneori insuportabil (din punct de vedere al gustului si/sau mirosului), cand folosim apa pentru consum, sau periculos daca vrem sa o utilizam pentru acvarii, de exemplu.

Eliminarea Clorului din ApaIn plus, clorul in exces poate aduce daune serioase sanatatii. Diverse studii au indicat faptul ca apa potabila cu clor in exces poate afecta lipidele din organism, poate creste colesterolul, poate declansa astmul si chiar poate duce la aparitia cancerului la vezica urinara. Iata ce poti face pentru a elimina rapid si usor clorul din apa:

(Nu uita ca exista si optiunea de a investi intr-un filtru pentru eliminarea clorului din apa. Il poti folosi inclusiv pentru dus, pentru a evita efectele neplacute ale clorului asupra pielii si parului!)

1. Pune apa intr-un recipient fara capac si las-o intr-o zona insorita pentru cateva ore. Clorul va iesi din apa sub forma gazoasa. In special daca locuiesti la casa, aceasta metoda se poate dovedi foarte utila. Insa o poti aplica si daca ai un balcon insorit.

2. Lasa apa intr-un recipient fara capac pentru cel putin 24-48 de ore. La fel, clorul se va elimina sub forma de gaz.

3. Fierbe apa. Pune-o intr-o cratita curata (preferabil noua, pentru a evita impregnarea oricarui miros in ea) si las-o sa fiarba pentru cel putin 20 de minute.

4. Vitamina C are capacitatea de a elimina clorul din apa. De altfel, multe filtre din comert folosesc acidul ascorbic. In general o singura tableta de vitamina C poate „trata” aproximativ 100 l de apa, in functie de cantitatea de clor folosita de furnizor si de concentratia tabletei.

Aceasta varianta este foarte practica si utila pentru eliminarea clorului din apa din cada.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker