Casa & Gradina

Ingrijirea Narciselor in Ghiveci

Ingrijirea Narciselor in GhiveciPentru ca primavara este sezonul in care primim cele mai multe flori in ghiveci, am inceput o serie de sfaturi de ingrijire a celor mai indragite flori de primavara. Azi vorbim despre ingrijirea narciselor in ghiveci.

– In primul rand, daca ti le cumperi chiar tu si nu le-ai primit cadou, e important sa stii sa alegi narcisele. Chiar daca cele inflorite sunt, poate, mai atragatoare, opteaza totusi pentru o planta cu multi boboci si mai putine flori deschise pentru ca acestea din urma se vor trece foarte repede.

– Odata ce le-ai adus acasa, cel mai bine ar fi sa le muti intr-un ghiveci mai mare (de obicei narcisele vin in ingramadite in ghivece foarte mici) si sa le replantezi cam la o marime de bulb distanta una de cealalta. Va fi nevoie, probabil, sa adaugi pamant de flori pentru a umple ghiveciul. Alege un pamant de calitate.

– Narcisele au nevoie de multa lumina, in lipsa careia vor creste inalte, de dimensiuni mici si lipsite de culoare.

– Solul trebuie sa fie in permanenta umed, insa nu exagera cu apa pentru ca bulbii putrezesc usor.

– Pentru ca sunt flori de primavara, narcisele se vor simti bine la temperaturi mai scazute, cam in jurul valorii de 10 grade Celsius. Pastreaza-le, asadar, pe balcon, pe pervaz afara sau intr-o camera neincalzita, in apropierea geamului.

– Foloseste fertilizanti pentru flori. Ii gasesti usor in orice florarie sau supermarket. Incearca si un Fertilizant natural pentru plante cu sare Epsom si coji de banane.

– Daca vrei sa plantezi bulbii in gradina dupa trecerea florilor, contina sa folosesti ferlizanti pentru inca o luna, apoi scoate bulbii din ghiveci si planteaza-i in gradina. Din pacate bulbii replantati in ghiveci in aceleasi conditii fie nu mai produc flori de calitate, fie nu mai infloresc.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker