Fun

Cum Sa Evitam Mahmureala

mahmureala

Partea cea mai neplacuta dupa o noapte de petrecere este mahmureala, care ne impiedica sa ne mai concentram la ceea ce avem de facut.

Deoarece betia are stadiile ei, este bine sa stim cand sa ne oprim, ce sa facem cand ni se face rau si cum sa alungam mahmureala.

Pentru fiecare stadiu de betie creste direct proportional si mahmureala de a doua zi.

Stadiile betiei sunt urmatoarele

1. Sobrietatea (alcoolemie 0,1g 0,5g la mie) – normalitate, coerenta, e inceputul unui drum intortocheat si nebanuit catre sine, moment in care inca mai beneficiezi de respectul celorlalti, de timiditate si de simt al ridicolului.

2. Euforia (alcoolemie 0,3g -1,2g la mie) sociabilitate exagerata, logoree, crestere pana la insuportabil a increderii in sine, scadere a inhibitiilor, curaj, scadere vertiginoasa a atentiei, efectul de privire raspandita, scadere a judecatii si a performantei, scadere a controlulului.

3. Excitatia (alcoolemie 0,9g 2,5g la mie) instabilitate emotionala, scadere a inhibitiilor, pierderea judecatii critice, dilatarea amintirilor pana la uitare, intelegere vaga, dar cu aparenta de claritate, scaderea raspunsului senzorial, cresterea timpului de reactie, tulburari de coordonare, golurile fiintei se umplu, iar gandurile cele mai ascunse se actualizeaza in tot felul de trairi. Mers apasat, privire fixa, obraji rumeni, importanta de sine.

4. Confuzia (alcoolemie 1,8g 3g la mie) dezorientare, ameteala, stari emotionale exagerate, vedere dubla, scadere a sensibilitatii la durere (taierea unui deget seamana cu intepatura unei albine), tulburari de vorbire, incoordonare motorie.

5. Stupoarea (alcoolemie 2,7g 4g la mie)apatie, mirare, inertie generala, incapacitate de a sta sau de a merge, voma, pauze de constienta, somn, un aspect usor devastat al chipului.

6. Coma (alcoolemie 3,5g 5g la mie) abolirea reflexelor si a simtului ridicolului, tulburari circulatorii, respiratorii, de care nu-ti mai pasa pentru ca oricum nu mai ai constiinta. Simt al absurdului si fata impietrita.

mahmureala remedii

Sfaturi practice

 • Cel mai indicat ar fi sa nu ajungeti vreodata la stadiul 4, pentru ca in acest stadiu sunt mari sansele sa vi se faca foarte rau si sa traiti jena de a doua zi
 • Este indicat sa va opriti din baut la stadiul 2
 • Nu amestecati bauturile intre ele
 • Beti incet, in acest fel nu va veti ameti asa repede si nu vi se va face rau
 • Deoarece alcoolul deshidrateaza, incercati sa beti multe sucuri sau apa, alternati-le cu bauturile alcoolice, ca sa nu va treziti a doua zi cu o sete puternica
 • Beti zeama de varza sau mancati muraturi si exista sanse mari sa va treziti
 • Luati o aspirina, in acest fel veti preveni durerile de cap de a doua zi
 • Nu consumati alcool pe stomacul gol
 • Daca sunteti foarte mahmuri mancati cateva capsuni proaspete sau beti un suc natural de portocale, acestea va vor alunga indigestia si greata specifica mahmurelii
 • Evitati bauturile cu acid
 • Mancati ceva gras, grasimile au rolul de a alunga mahmureala si raul de la alcool
  Beti o cana de ceai verde cu lamaie si o lingurita de miere si va veti reveni foarte repede

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker