Travel

Obiective Turistice Arad – Ce sa vizitam

Aradul este un oras superb si dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din vestul Romaniei, fiind resedinta judetului cu acelasi nume. Plin de obiective turistice Arad, acest oras superb cu o istorie de aproape un mileniu se mandreste cu o multime de locuri minunate si destinatii turistice ce trebuie sa le explorezi.

Obiective Turistice AradDe la biserici vechi cu povesti interesante, la muzee neobisnuite si cel mai mare strand din Romania, orasul Arad ofera atractii turistice infinite pentru turisti. Te-am facut curios? Noi iti prezentam 5 locuri de vizitat si ce poti vizita in orasul Arad.

Top locuri de vizitat si obiective turistice Arad

Cetatea Aradului

Cetatea AraduluiFinalizata la sfarsitul secolului al XVIII-lea la initiativa imparatesei Maria Tereza, Cetatea Aradului avea ca scop consolidarea granitelor Imperiului Austro-Ungar. Au fost nevoie de doua decenii si mii de detinuti pentru a construi aceasta fortificatie in stil Vauban, care a rezistat apoi la zeci de asedii. Pana la terminarea Primului Razboi Mondial, Cetatea Aradului a functionat ca inchisoare, iar datorita conditiilor grele, aici au murit peste 4.000 de prizonieri.

De-a lungul timpului, in Cetatea Aradului au fost incarcerati Horia, Closca si Crisan, Eftimie Murgu si chiar Gavrilo Princip, asasinul arhiducelui Franz Ferdinand. Astazi, in Cetatea Aradului se afla Batalionul 191 Infanterie si, desi nu face parte din circuitul de obiective turistice civil, poate fi vizitata cu anumite ocazii.

Biserica Rosie

Biserica RosieOrasul Arad avand o multime de obiective turistice, biserici de diferite confesiuni, dar niciuna nu este mai frumoasa ca Biserica Rosie. Aflat in centrul orasului, acest lacas de cult luteran a fost ridicat la inceputul secolului trecut. Exteriorul bisericii este din caramida aparent slefuita, de aici venind si numele Bisericii Rosii.

Turnul principal al acestei biserici neogotice are o inaltime de 46 de metri, fiind usor de reperat printre restul cladirilor albe din jur. Totusi, vitraliile colorate sunt principala atractie a acestui obiectiv. Cele 13 vitralii ale Biserici Rosii au fost realizate la Budapesta tot la inceputul secolului trecut.

Piata Sfatului

Centrul orasului Arad se afla intr-o piateta cocheta marginita de cele mai frumoase cladiri ale municipiului. Primul edificiu care iti va atrage atentia din multitudinea cu obiective turistice este, fara indoiala, cladirea primariei. Palatul Administrativ din Arad este considerat drept simbolul orasului la capitolul obiective turistice si pe buna dreptate. Cladirea realizata in stil eclectic cu bogate decoratiuni renascentiste a fost ridicata in 1875 si aduce aminte de superbele palazzo din nordul Italiei. Tot in Piata Sfatului vei gasi si Palatul Cenad, o cladire realizata in acelasi stil eclectic.

Vechi de mai bine de un secol, Palatul Cenad este acum cladire de locuinte, dar frontispiciul sau pe care se afla figura lui Mercur, zeul comertului, tradeaza istoria bogata a acestei bijuterii arhitectonice. In aceeasi piata turistii mai pot admira si Palatul Neumann, ridicat de familia de industriasi cu acelasi nume. Si aceasta cladire are un stil similar cu cel al primariei si al Palatului Cenad, impreuna formand un complex arhitectural de exceptie.

Strandul Neptun

Strandul NeptunIn zilele calduroase, locul favorit al aradenilor, dar si al turistilor, este Strandul Neptun. Cel mai mare din Romania si al doilea strand ca marime din Europa, aflat langa o apa curgatoare, Neptun isi intampina vizitatorii cu 5 bazine, peste 100 de baruri si terase, locuri de joaca si sute de casute de camping.

Strandul Neptun se afla pe malul Muresului, nu departe de centrul orasului. Strandul Neptun din Arad este deschis de marti pana duminica intre orele 8 si 22 si luni intre orele 13 si 22. Un bilet de intrare intreg costa 13 lei.

Muzeul Cofetariei

Muzeul CofetarieiMaiestria cofetarilor aradeni era vestita inca din secolul al XIX-lea, iar orasul de pe Mures era considerat drept unul dintre cele mai importante obiective turistice si centre ale cofetariei din Europa. Aici se realizau fondante si bomboane ce starneau admiratia burghezilor de la curtea imperiala de la Viena. Intreaga istorie delicioasa a acestei bresle o poti afla la Muzeul Cofetariei din Arad.

Aici sunt expuse peste 350 de artefacte ca principale atractii turistice, inclusiv o masina de preparat inghetata si una de fabricat bomboane, ambele vechi de un secol, dar si o multime de retetare, fotografii si documente. Muzeul Cofetariei a fost fondat de Ioan Gui, un cofetar cu experienta, chiar in casa sa, fiind singurul muzeu de acest gen din Romania.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker