Travel

Obiective Turistice Suceava – Ce sa vizitam

SuceavaUnul dintre cele mai vechi orase din Romania, Suceava isi incanta vizitatorii cu o multime de cladiri superbe, dar si cu o istorie fascinanta. Orasul este un adevarat muzeu in aer liber cu monumente, cetati si biserici medievale care au dainuit mai bine de cinci secole. Desi o parte dintre aceste edificii se afla acum in ruine, ele sunt testamentul istoriei tumultoase a acestui oras, care a reusit sa-si conserve vechiile traditii moldovenesti.

Top locuri de vizitat si obiective turistice Suceava

-Hanul DomnescHanul Domnesc

Una dintre cele mai vechi cladiri din Suceava, Hanul Domnesc gazduieste in prezent Muzeul Etnografic. Cladirea, construita la sfarsitul secolului al XVI-lea, obisnuia sa adaposteasca oaspeti de seama care veneau in fosta capitala a Principatului Moldovei. Mai tarziu, hanul a fost transformat in casa de vanatoare pentru familia imperiala. In anii ’60 monumentul a fost restaurat, aici fiind deschis un muzeu al etnografiei. Astfel, vizitatorii pot vedea cum arata o astfel de cladire din secolul al XVIII-lea, fiind refacute inclusiv bucataria si camara vechiului han. Muzeul adaposteste si piese de arta populara din judet, precum tesaturi, obiecte de ceramica si din lemn.

-Manastirea Sf. Ioan cel NouMănăstirea Sfântul Ioan cel Nou

Biserica Manastirii Sf. Ioan cel Nou a fost ctitorita de fiul lui Stefan cel Mare in 1514, fiind finalizata opt ani mai tarziu. Ea a fost resedinta mitropolitilor Moldovei pana la sfarsitul secolului al XVII-lea. De-a lungul vremii, in jurul bisericii au fost ridicate diferite cladiri, inclusiv un turn clopotnita ce serveste ca intrare in manastire. Lacasul de cult se afla in grupul Bisericilor pictate din nordul Moldovei, din patrimoniul cultural mondial al UNESCO, alaturi de alte sase biserici. Asadar, nu trebuie sa ratezi frescele din interiorul si exteriorul cladirii. Biserica a fost pictata in stil bizantin, iar o parte dintre aceste picturi dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea. Manastirea gazduieste si moastele Sf. Ioan cel Nou.

-Cetatea de Scaun a Sucevei

Orasul Suceava s-a dezvoltat in jurul a doua cetati – Cetatea Secheia si Cetatea de Scaun, ambele realizate la sfarsitul secolului al XIV-lea, ca parte a sistemului de fortificatii construit in acea perioada in Moldova. Secheia a fost demolata la scurt timp dupa ce a fost ridicata, dar ruinele ei inca se mai pot observa in partea de nord-vest a orasului. In schimb, Cetatea de Scaun a dainuit devenind una dintre cele mai populare artactii turistice din Suceava.cetate de scaun

-Cetatea de Scaun a Sucevei

De-a lungul timpului, bastionului, care a servit ca resedinta voievodala, i s-au adaugat diferite ziduri fortificate care au rezistat in calea armatelor otomane si poloneze, pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea, cand din bastion au mai ramas doar ruine. Abia doua secole mai tarziu cetatea incepe sa fie restaurata, astfel ca, in prezent, vizitatorii pot admira diferite incaperi, precum capela, inchisoarea, baia cu aburi sau pivnita, facandu-si astfel o idee despre viata la curte in epoca medievala.

-Biserica Mirauti

Biserica Mirauti este unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult din nordul Moldovei. Fosta Mitropolie a Sucevei, biserica este si una dintre cele mai vechi din regiune. Desi nu se stie exact anul in care a fost finalizata, istoricii cred ca dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea, cand Suceava a devenit capitala Moldovei. Biserica a fost devastata de un puternic incediu si zeci de ani a fost lasata in uitare, pana la inceputul secolului trecut cand a fost restaurata la forma in care se afla si azi.Biserica Mirauti

Unii specialisti spun ca acest proces de restaurare nu a pastrat forma si decoratiunile traditionale ale bisericii. Lacasul de cult este important nu doar pentru istoria ei fascinanta, ci si pentru comorile pe care le are ascunse. In ultimele decenii, in Biserica Mirauti au fost descoperite diferite morminte, multe in stare aproape intacta, in care au fost gasite diferite artefacte, inclusiv un costum voievodal perfect conservat.

-Vechea comunitate armeneasca

La inceputul secolului al XIV-lea, o comunitate armeneasca s-a stabilit in Suceava, aducand cu ea o parte din vechiile sale traditii. Familiile armenesti au inceput sa construiasca lacasuri de cult si case in stil specific, multe dintre ele fiind inca in picioare. Armenii de atunci se ocupau cu mestesuguri si comert, locuind intr-o zona a orasului care acum se numeste strada Armeneasca.

-Biserica Sf. Simion

Aceasta artera, nu departe de centrul orasului, este marginita de doua biserici armenesti – Biserica Sf. Simion si Biserica Sf. Cruce, ambele ridicate la inceputul secolului al XVI-lea, intr-un stil arhitectural sobru, specific acestei comunitati. Turistii pasionati de arhitectura pot face o plimbare pe strada Armeneasca pentru a admira si o serie de case vechi construite in acelasi stil. Desi majoritatea sunt locuinte private, ele inca pastreaza elementele specifice vremii.Biserica Sf Simion

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker