Travel

Obiective Turistice Targoviste – Ce sa vizitam

Targoviste

Targoviste este capitala judetului Dambovita si un oras cu o istorie bogata ale carei urme inca se mai pastreaza. Pe vremuri capitala, resedinta domneasca si un oras care a avut statutul de cel mai important centru economic, politic militar si cultural al Tarii Romanesti, Targoviste este o localitate care a suferit numeroase transformari de-a lungul timpului.

Printre betoanele construite in timpul regimului comunist, in Targoviste mai pot fi admirate urmele trecutului.
De municipiul Targoviste se leaga si cel mai important eveniment din istoria contemporana a Romaniei, fiind locul in care au fost capturati, condamnati si executati Elena si Nicolae Ceausescu, in decembrie 1989, in timpul evenimentelor revolutionare de la acea vreme. Iata 5 motive sa vizitezi orasul Targoviste.

Curtea Domneasca

Ansamblul monumental Curtea Domneasca face parte din Complexul Muzeal cu aceeasi denumire si este unul dintre principalele obiective turistice din Targoviste. Fortificatia de la Targoviste mai este cunoscuta si sub denumirea de Cetatea celor 33 de voievozi, primul domnitor fiind Mircea cel Batran. Timp de 350 de ani, Cetatea de Scaun Targoviste a fost cel mai important centru cultural, comercial si militar al Tarii Romanesti.

Curtea Domneaca

Turnul Chindiei

Turnul Chindiei face parte din ansamblul monumentelor Curtea Domneasca. Constructia a fost ridicata in timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Tepes si a deservit drept foisor, punct de paza si loc pentru stocarea tezaurului. Turnul Chindiei este simbolul orasului Targoviste, iar in prezent gazduieste o expozitie de documente, arme si obiecte care au apartinut lui Vlad Tepes.

Manastirea Dealu

Mastirea Dealu este o importanta ctitorie si necropola domneasca din Tara Romaneasca si locul in care isi dorm somnul de veci cei mai multi domnitori ai tarii noastre, printre care Vlad Dracul. Manastirea Dealu adaposteste si capul lui Mihai Viteazu. La finalul secolului al XIX-lea lacasul de cult este transformat in lagar de prizonieri. De-a lungul secolelor, Manastirea Dealu a suferit numeroase tranformari. Piatra de temelie a bisericii reconstruite dupa distrugerile provocate de cutremurul din 1940 a fost pusa in 1955.

Galeriile Stelea

Galeriile Stelea functioneaza in fosta cladire a Muzeului Regional de Istorie si gazduiesc in mod deosebit expozitii temporare. Tot aici, turistii pot admira expozitia de etnografie si arta populara, care cuprinde elemente si obiecte valoroase, specifice traditiei rurale dambovitene. Tesaturi, ceramica veche si obiecte din lemn se numara printre obiectele care pot fi admirate in cadrul expozitiei permanente. Galeriile Stelea pot fi vizitate de marti pana duminica, intre orele 8 si 18:30.

Muzeul National al Politiei Romane

Daca ai ajuns la Targoviste trebuie sa faci o scurta oprire la Muzeul National al Politiei Romane. Institutia are o insemnatatea deosebita pentru istoria nationala si prezinta etapele de dezvoltare si momentele importante ale Politiei Romane. Aici pot fi admirate exponate romanesti si de peste hotare. Muzeul National al Politiei Romane functioneaza in Casa Coconilor, cladire clasata ca monument istoric.

Muzeul de Politie Targoviste

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker