Travel

Obiective Turistice Targu Mures – Ce sa vizitam

Targu Mures

  Targu Mures este unul dintre orasele emblematice din Transilvania si merita sa il vizitezi. Orasul inca mai pastreaza aerul medieval, se bucura de o arhitectura deosebita si ofera numeroase atractii turistice pentru vizitatorii sai. Targu Mures este un oras multicultural cu o istorie bogata si o localitate in care noul se imbina perfect cu istoria si traditiile locale.

Daca ai ales sa vizitezi Targu Mures, trebuie sa iti rezervi cel putin o zi intreaga pentru a descoperi farmecul acestui oras medieval si pentru a parcurge traseul turistic ce cuprinde principalele obiective. Descopera alaturi de noi orasul Targu Mures.

Piata Trandafirilor si Centrul istoric

Orice traseu turistic in capitala judetului Mures incepe din Piata Trandafirilor, simbol al orasului Targu Mures si zona in jurul careia se concentreaza traficul din oras. Piata Trandafirilor este inconjurata de numeroase cladiri istorice, care deservesc drept sedii pentru institutii administrative si culturale, respectiv Palatul Culturii, Palatul Prefecturii si Palatul Primariei. Tot aici se gasesc cafenele, restaurante si magazine, iar in mijlocul pietei troneaza un ceas floral.

Cetatea Medievala

La iesirea din Piata Trandafirilor vei da peste un alt obiectiv reprezentantiv pentru orasul Targu Mures. Este vorba despre Cetatea Medievala, o fortificatie construita in timpul secolelor XV si XVII. Cetatea Medievala are forma pentagonala si sapte bastioane. Intre zidurile sale inalte se gaseste o biserica protestanta. Fortareata din Targu Mures este locul in care sunt organizate diverse manifestari culturale si un obiectiv turistic apreciat de mii de vizitatori.

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org.

Cetatea Medievala

Scara Rakoczi – cea mai frumoasa din lume

Scara Rakoczi

Din parcul Cetatii Medievale vei avea surpriza sa urci si sa cobori cele mai frumoase scari din lume. Scara Rakoczi face legatura intre strada Revolutiei si parcul Cetatii Medievale si, in urma unui top realizat de site-ul Bored Panda, aceasta s-a clasat pe locul intai. Scara Rakoczi nu a avut nimic deosebit pana in vara anului 2014, cand a fost cosmetizata, iar acum se bucura de cele mai frumoase motive traditionale.

Muzee si institutii de cultura

Targu Mures este un oras cu o bogata istorie, viata culturala si un centru universitar important din Romania. Oferta sa turistica este completata de biserici, muzee si cladiri istorice. Cele mai reprezentative sunt Biserica Unitariana, Biserica Catolica, Templul israelit, Biserica Reformata, Catedrala Ortodoxa, la care se adauga cladiri emblematice precum Palatul Baroc, Palatul Culturii, Casa pe arcuri si Biblioteca Teleki.

Gradina zoologica

Nicio vizita in Targu Mures nu este completa fara un tur al gradinii zoologice din localitate. Gradina Zoologica Targu Mures este a doua ca marime din tara, cu o suprafata de peste 40 de hectare. Recent modernizata, zoo Targu Mures concureaza cu marile gradini zoologice din Europa si domina zona de est a orasului. Aici pot fi admirate peste 500 de animale, din 80 de specii din fauna locala si cea exotica.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker