Travel

Obiective Turistice Transilvania – Ce sa vizitam

YWEwNjk0ZGVlM2EyZGQ2MzE5ZjViNjQ5ZjVkNg thumb

Transilvania este o destinatie turistica de excelenta, mereu prezenta in topurile realizate de publicatiile de specialitate si care ofera atractii si obiective in concordanta cu toate preferintele in materie de turism. Transilvania este o regiune care se bucura atat de un relief spectaculos, cat si de un patrimoniu cultural de exceptie. Descopera Transilvania alaturi de noi si lasa-te purtat pe culmi de munte, in zone de podis, printre ziduri de cetate, pentru a descoperi farmecul celei mai atractive regiuni din Romania.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Europa. Construit de Iancu de Hunedoara in secolul al XV-lea, de Castelul Corvinilor se leaga numeroase legende si povesti, printre care si cea potrivit careia este locul in care a fost tinut prizonier Vlad Tepes si unde acesta s-a transformat in Dracula. Odata ce ai ajuns la castel, vei fi transpus in atmosfera medievala a secolelor XV – XVI.

a vampiric trip to transilvania in 9 stops 800x360 1

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

  Cetatea Alba Carolina este o fortificatie bastionara in forma de stea, care atrage anual mii de turisti in municipiul Alba Iulia. Intre zidurile cetatii a fost constituita Marea Unire din 1918 si este un loc de referinta pentru istoria poporului roman. Cetatea Alba Carolina a fost construita in urma cu trei secole si este unul dintre monumentele istorice impresionante din Transilvania.

Ceteatea Alba

Castelul Bran, Pasul Rucar-Bran

  Castelul Bran concureaza cu cel din Hunedoara in topurile celor mai frumoase castele din Europa. Simbol al Romaniei, Castelul Bran se ridica impunator la granita Transilvaniei cu Muntenia. Castelul este considerat una dintre cele mai inspaimantatoare destinatii din Europa, de acesta legandu-se Legenda lui Dracula, construita in jurul domnitorului Vlad Tepes.

Castelul Bran

Salina Turda, Turda

Zacamintele de sare din Transilvania s-au format in urma cu mai bine de 13 milioane de ani. Pe teritoriul Transilvaniei sunt numeroase puncte de explorare a acestor zacaminte, dar cel mai frumos si mai cunoscut dintre toate este Salina Turda. Despre salina din orasul Turda vorbeste o lume intreaga datorita proprietatilor curative ale aerului din subteran. O vizita la Salina Turda este o adevarata terapie pentru sistemul respirator.

Salina Turda

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, Sibiu

In apropiere de Sibiu, in Padurea Dumbravei, se afla cel mai mare muzeu etnografic in aer liber din Romania. Este vorba despre Muzeul Astra, amenajat de jur imprejului unui lac. La Muzeul Astra turistii pot vedea mostenirea popular-traditionala a tarii noastre. Expozitiile muzeului, sase la numar, prezinta unelte si tehnici de prelucrare a produselor animaliere, casnice si a uneltelor.

Muzeul civilizatiei populare

Biserica fortificata din Viscri

Comuna Viscri a devenit celebra in intreaga Europa dupa ce Printul Charles al Marii Britanii si-a cumparat aici o casa si vine in vizita anual. Localitatea este dominata de una dintre cele sapte biserici forticate incluse in patrimoniul UNESCO. Comuna Viscri este locuita de o comunitate de sasi si este un loc pitoresc unde traditiile si spiritul transilvanean nu au fost alterate de lumea moderna.

Biserica Fortificata

Lacul Rosu, Cheile Bicazului

In Cheile Bicazului se afla unul dintre cele mai ciudate lacuri din Romania – Lacul Rosu, cunoscut si sub denumirea de Lacul Ucigas. Apele lacului au nuante nefiresti, cu tonuri de rosu si purpuriu, iar luciul apei este strapuns de numeroase trunchiuri de pin si brad, dandu-i un aspect usor infricosator. Lacul Rosu este cel mai mare baraj natural din Romania si s-a format in 1837.

Lacul Rosu

Gradina botanica Jibou

Gradina Botanica din Jibou are o suprafata de peste 27 de hectare si este a doua ca marime din tara. Amenajata in stil englezesc, pe domeniul nobiliar Wesselenyi, Gradina Botanica Jibou a intrat in proprietatea statului dupa nationalizarea din 1949, dar abia dupa 1960 primeste statutul actual. Gradina botanica are o colectie impresionanta de plante indigene si exotice.

Gradina botanica Jibou

Sarmisegetusa Regia, Muntii Orastiei

Cetatea Sarmisegetusa Regia din Muntii Orastiei este locul in care a avut loc geneza poporului roman. Capitala a Daciei inainte de colonizarea romana, Sarmisegetusa Regia este un loc cu o puternica incarcatura spirituala si culturala. Cetatea este inclusa in patrimoniul UNESCO, este cea mai mare fortificatie dacica din Romania si locul in care au fost gasite comori, bijuterii si modene dacice.

sarmisecetusa

Castelul Karolyi, Carei

In orasul Carei, inconjurat de un parc dendrologic, se ridica impunator Castelul Karolyi, mostenire a familiei nobiliare Karolyi. Castelul Karolyi este prima resedinta a familiei nobiliare maghiare si a fost ridicat in secolul al XV-lea. Legendele locului spun ca aceasta constructie este legata de Cetatea Ardud prin intermediul unui pasaj secret din subteran.

Karoly

 

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker