Fun

Ochii iti Pot Dezvalui Personalitatea

Ochii sunt o trasatura determinanta pentru aspectul general al fetei, pentru expresivitate si pentru ceea ce transmiti – veselie, suparare, lipsa de incredere, iritare, dar chiar si inteligenta sau rapiditate in gandire.

Ochii iti Pot Dezvalui PersonalitateaUn studiu realizat la Universitatea Orebro din Suedia a indicat faptul ca ar fi posibil sa „citesti” personalitatea unei persoane doar analizandu-i irisul. Anumite semne din iris se pare ca indica trasaturi precum impulsivitatea, bunatatea sau increderea. Studiul, publicat in Biological Psychology, a cuprins 428 de subiecti ai caror irisuri au fost analizate cu atentie, iar concluzia a fost ca cel putin anumite astepte ale personalitatii pot fi „citite in ochi”.

Cercetatorii suedezi au sugerat chiar ca exista o gena implicata in neurodezvoltare, numita PAX6, care ar juca un rol important in „marcarea irisului”. „E suprinzator ca asa ceva este posibil (n.r. sa identifici anumite trasaturi ale personalitatii bazandu-te doar pe o analiza a irisului), insa se pare ca vechiul aforism „ochii sunt oglinda sufletului” are o baza genetica”, spune George Fieldman, lector in psihologie la Colegiul Buckinghamshire Chiltrens University.

In ceea ce priveste relevanta rezultatelor, insa, Fieldman apreciaza ca „serviciile de securitate ar trebui sa foloseasca aceasta tehnologie (n.r. de scanare a irisului) cu retinere. Nu ai vrea sa arestezi pe cineva bazandu-te doar pe o analiza a irisului”.

Culoarea ochilor si personalitatea

Europenii au cea mai mare diversitate in ceea ce priveste culoarea ochilor. Cei mai mai comuni sunt ochii caprui, urmati de ochii albastri sau gri, iar cea mai rara culoare de ochi este verdele. Un studiu realizat de CyberPulse in Los Angeles si care a inclus 1016 femei cu varste intre 16 si 35 de ani a scos la iveala faptul ca 34% dintre participante considera oamenii cu ochii caprui ca fiind inteligenti, buni si demni de incredere.

Oamenii cu ochii albastri, in schimb, sunt conderati blanzi si sexi, insa doar 7% dintre respondenti i-au catalogat ca fiind si inteligenti. 29% dintre participante au spus ca ochii verzi sunt cei mai sexi, iar cei cu aceasta culoare de ochi sunt creativi, atragatori, dar si nesinceri.

Desi comunitatea stiintifica respinge in general ideea ca ar exista o legatura intre culoarea ochilor si personalitate, iata ce spun, totusi, unele studii despre culoarea ochilor si ce indica ea:

Ochi caprui inchis

Persoanele cu ochi caprui sunt adesea individualiste, autosuficiente, dedicate si, totusi, prietenoase. Blande, loiale si devotate persoanelor speciale din viata lor, le place sa le inveseleasca si sa le redea buna dispozitie in orice situatie.

Ochi caprui deschis

Sunt persoane determinate, cu o imaginatie bogata, care iubesc aventura si nu se tem sa incerce experiente noi. Sunt gata mereu sa riste, sunt curajoase, responsabile, constiente de propriile limite, dar uneori si usor egoiste.

Ochi verzi

Cei cu ochii verzi sunt invaluiti de un aer de mister, sunt imprevizibili si foarte calmi. De multe ori au o rabdare extraordinara si o capacitate de infranare a emotiilor iesita din comun. Sunt originali, creativi, foarte inteligenti si se pot concentra foarte bine, in orice conditie. Sunt pasionali, romantici si senzuali.

Ochi albastri

Persoanele cu ochii albastri sunt inteligente, dedicate cauzelor nobile, sincere si sentimentale. Se vor plictisi repede de rutina, iarta foarte greu, sunt schimbatori, insa au o fire sincera si vesela.

Ochi violet

Au o imaginatie bogata, sunt creativi, siguri pe sine, perfectionisti si cu idealuri inalte. Persoanele cu ochii violeti sunt, de regula, foarte carismatice.

Ochi gri

Cei cu ochii gri sunt de multe ori conformisti, tacuti, rabdatori, calculati, dar si inselatori. Desi sunt curajosi, se abtin de multe ori de la a-si asuma riscuri. In viata amoroasa sunt foarte instabili.

Ochi negri

Persoanele cu ochii negri sunt plini de vitalitate, au un temperament puternic, sunt impulsivi si aventurosi. Le cer respect celor din jur, sunt demni si pretentiosi, secretosi si chiar misteriosi.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker