Sanatate

Pitaya sau Fructul Dragonului – Sanatate Pura

fructul dragonuluiPitaya sau fructul dragonului este denumit asa gratie formei sale mai putin obisnuite. Seamana cu spatele unui dragon. Desi in Romania este mai putin cunoscut, acest fruct este extrem de raspandit si iubit in Asia.

Fructul unui cactus

Pitaya se gaseste in diferite variatii si toate sunt fructele unor tipuri de cactusi. Acesti cactusi, care produc fructul dragonului, infloresc numai noaptea si au niste flori mari, deosebite si foarte parfumate. Pitaya poate fi la exterior cu coaja rosie/roz sau galbena, iar la interior poate avea pulpa alba sau rosie si seminte negre.

Cand alegi fructul in magazin cauta sa nu fie nici prea tare, dar nici foarte moale. Si uita-te sa nu fie patat, semn ca ar putea fi prea copt.

Cum se consuma fructul dragonului

Fructul dragonului se recomanda sa fie consumat dupa ce a fost tinut la rece. Asa este cel mai gustos. Astfel, inainte de a-l taia in doua, tine-l la frigider pentru cel putin una sau doua ore.

Pulpa, care seamana cu cea de la kiwi, are o consistenta cremoasa si este mai buna cand e rece. Este dulceaga si are putine calorii.

Acest fruct poti sa il consumi ca atare sau adaugat in salate de fructe. Mai poti sa faci suc natural sau sa adaugi pulpa la diverse combinatii, de genul smoothie.

Pitaya poti sa folosesti si in bucatarie la anumite retete de creme sau sorbeturi. In tarile asiatice, unde este atat de cunoscuta, ea se utilizeaza si la productia de vin.

Pitaya sau Fructul Dragonului Sanatate PuraBeneficii

Pitaya are un bagaj de vitamine si antioxidanti greu de trecut cu vederea. Fructul dragonului ofera minerale precum calciul, fierul, fosforul si vitamina C sau B1, B2, B3. De asemenea, este bogat in antioxidanti.

Compozitia consistenta in fibre ajuta la digestie si la reglarea tranzitului intestinal. Este un fruct care sprijina sistemul imunitar.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker