Relatii

Sex Oral – Ce Nu Stiai Pana Acum

Sex Oral Ce Nu Stiai Pana AcumS-au cam dus zilele in care sexul, subiectul tabu numarul unu, se discuta doar pe la colturi, astfel incat micile secrete aflate de la prieteni sau de prin reviste sa nu afecteze imaginea de persoane integre si morale, incadrate perfect intr-o societate ce infiera mult prea des si drastic discutiile libere pe marginea acestui subiect.

Acum, lucrurile s-au schimbat: sexul practicat pentru placerea fizica sau sexul ca o consecinta fireasca a unei relatii de iubire este strict alegerea fiecaruia, optiune pe care nu o vom comenta sau judeca in niciun fel aici. Trebuie sa fim totusi constienti ca aceasta deschidere brusca, uneori chiar excesiva, poate fi si una daunatoare, atat timp cat nu ne informam si nu acceptam existenta unor pericole nebanuite in spatele placerilor intime pe care ni le acordam uneori.

Citeste mai jos cateva lucruri pe care, poate, nu le stiai despre o forma a sexului care, se spune, te fereste de sarcina sau chiar de boli venerice – sexul oral:

Aparitia cancerului la gat este strans legata de practicarea sexului oral

Si asta pentru ca virusul responsabil cu aparitia unor tipuri de cancer – HPV – se poate transmite atat la barbati, cat si la femei prin sexul oral. Probabil ai auzit pana acum de tulpinile high risk HPV responsabile cu aparitia cancerului de col uterin. Cum acest virus se transmite prin atingerea mucoaselor, nefiind neaparat necesar un contact vaginal, afla ca HPV se transmite si prin sexul oral sau anal, afectand deopotriva atat femeile, cat si barbatii.

Sexul oral este mai des intalnit in randul adolescentilor, chiar si in cazul celor virgini

Cei mai multi dintre adolescenti nu privesc sexul oral ca pe o alta forma a sexului obisnuit. Asadar, recurg la sexul oral sau chiar anal, crezand ca astfel se incadreaza in normele sau regulile impuse de parinti. Unii dintre ei uita ca virginitatea este mai mult o stare de spirit, de conduita sau convingeri, ce nu ar trebui sa se confunde strict cu primul contact vaginal avut.

Sexul oral nu este nici pe departe ‘safe sex’

Mult timp s-a crezut ca sexul oral este un ‘prezervativ’ sau ‘o pilula contraceptiva’ ce ofera, insa, o placere mult mai mare, ferindu-ne in acelasi timp atat de boli venerice, cat si de o sarcina nedorita. Nu este, insa, chiar asa si asta pentru ca infectii precum herpes, sifilis, chlamydia, gonoree, hepatita, HIV sau HPV se pot transmite si in urma sexului oral. Pe de alta parte, de multe ori sexul oral vine ‘la pachet’ cu alte jocuri erotice intre parteneri ce pot duce chiar si la o sarcina neprevazuta.

Sexul oral poate salva sau destrama relatii

Depinde foarte mult de cum privim sexualitatea. Unii, mai conservatori fiind, vad sexul oral ca pe o injosire sau umilire. Acestora le va fi foarte greu sa inteleaga sau sa accepte cererea unui partener ce poate nu doreste decat sa experimenteze si altceva. Cel reticent isi pune intrebari cu privire la normalitatea acestui act, la problemele de igiena sau chiar de performanta, toate aceste temeri interioare transformandu-se in timp in frustrari si mai mari ce pot conduce la conflicte.

Sex Oral Ce Nu Stiai Pana Acum 1

La celalalt pol se afla relatiile care atarna de un fir de ata, dar care rezista tocmai datorita unei relatii intime dezinhibate si satisfacatoare. Lor nu le va fi greu sa puna in practica diverse fantezii, existand posibilitatea ca acele probleme exterioare sa se rezolve aici, in cadrul intim. Ba mai mult, ai fi uimit sa afli ca in unele culturi, cum ar fi, de exemplu, taoismul chinezesc, sexul oral era vazut mai mult ca o practica spirituala prin care cei doi parteneri se cunosteau si se apropiau mai mult, existand convingerea ca astfel cuplul lor va deveni mai durabil.

Sexul oral este din ce in ce mai raspandit

Un studiu realizat la Universitatea din Alberta, Canada, pe un clasament de 181 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani a aratat faptul ca toate cele care avusesera relatii vaginale experimentasera in trecut si sexul oral. Desi majoritatea privea sexul oral ca pe un act normal, nu il considerau, insa, la fel de intim ca si contactul vaginal.

Indiferent de optiunea fiecaruia, de a practica sau nu sexul oral, cea mai importanta este comunicarea cu partenerul. Discutati despre acestui subiect daca aveti retineri sau, dimpotriva, v-ar placea sa va condimentati astfel viata sexuala. In dragoste, ca si in razboi, totul este permis, atat timp cat nu lezati in niciun fel valorile sau dorintele celui de langa voi.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker